lunes, 18 de febrero de 2008

I+D+i/disseny. La innovació guiada pel disseny.


ÚLTIMES PLACES DISPONIBLES!!

JORNADA TÈCNICA " LA INNOVACIÓ GUIADA PEL DISSENY Organitza: ADP amb la col.laboració del CIDEM.
Data prevista: 7 de maig 

ALGUNS MOTIUS PER INSCRIURE’T:
1. Perque la jornada ha estat programada pensant específicament en els dissenyadors.
La gran oferta de jornades i cursos sobre aquesta temàtica que hi ha al mercat està dirigida als empresaris.
Nosaltres, des de l'ADP, hem volgut apropar-nos al paper del dissenyador com a agent bàsic en l'aplicació de la innovació. 
2. Perque ens afecta a tots: dissenyadors gràfics, de producte i de l'entorn.
En contre de la percepció equivocada de molts grafistes, els  conceptes de recerca, innovació o generació de coneixement afecten a totes les activitats que treballen amb i per a les empreses. Qualsevol model d'innovació basat en el disseny o liderats pel disseny inclourà, per exemple, una estratègia d e comunicació.
3. Perque ens proporciona la informació necessària per a clarificar tots els interrogants relacionats amb aquesta temàtica:.  
.   Dissenyar sempre és innovar?
·   Què ens aportarà la “i” als dissenyadors i a les empreses de disseny?
·   Quines perspectives de treball obra la I+D+i?
·   Els dissenyadors necessiten de la recerca? quina mena de recerca?
·   Hi ha subvencions per a les inversions en innovació a empreses i estudis de disseny?
4. Perque hem de saber transmetre a l'empresa l'indiscutible paper que els dissenyadors tenen com a agents en projectes d'innovació
En tant, els dissenyadors disposem d'informació concreta sobre qu&e grave; ens aporta la innovació com a professionals del disseny i les polítiques públiques d'ajuts a la I+D+i a les que poden acollir-se les empreses; millor podrem motivar als nostres clients a desenvolupar projectes que incorporin el disseny com a factor d'innovació o en els quals la innovació estigui guiada pel disseny.
5. Perque la incorporació de la innovació a la cadena de I+D obre nous perfils professionals als dissenyadors.
Necessitem conèixer que esperen de nosaltres les empreses en termes de recerca i disseny i com podem apropar-nos a les polítiques d'impuls a la innovació i als departaments d'I+D de les empreses. Els dissenyadors haurem d'adaptar-nos als canvis que experimentarà el disseny i la seva cultura per tal d'incorporar-se al sistema de la innovació i la I+D+i.
6. Perque es tracta d'una jornada pràctica i intensiva.
Mitjançant l'exposició i anàlisi de models catalans i estrangers de bones pràctiques, ens ajudaran a comprendre la innovació que és pròpia del disseny i la que és guiada pel disseny i ens obriran les portes a poder aprofondir en les possibilitats que la I+D+i ens proporciona als dissenyadors.
T'adjuntem el programa de la Jornada amb la informació concreta sobre les ponències que es presentaran i les condicions d'inscripció.

No t'ho pensis més i reserva la teva plaça! adp@adp-barcelona.com T. 93 243 00 37
Junta Directiva

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Perquè conceptes més genèrics, com recerca o innovació o generació de coneixement, consideren que afecten únicament als dissenyadors industrials quan en realitat estan afectant totes les activitats que treballen amb i per a les empreses?

Anónimo dijo...

Perquè els dissenyadors gràfics no creuen que parlar de models d'innovació basats en el disseny o liderats pel disseny no afecten al disseny gràfic i en canvi reivindiquen per a sí l'organització d'una estratègica de comunicació?

Anónimo dijo...

Perquè els dissenyadors gràfics no se senten al.ludits quan es parla de disseny en general?

Anónimo dijo...

Anna, tu i jo sabem el comentari que jo et faria... I el meu únic desitgi és que no sigui una cosa generalitzada i siguin molt més els que pensin que no és així.
Espero que a traves d'aquesta plataforma puguem treure alguna conclusió.

Anónimo dijo...

En un moment com l'actual on l'objecte del disseny es defineix pel potencial comunicatiu de productes, serveis i sistemes, i fins i tot els productes industrials són considerats gairebé "interficies gràfiques", com és que els dissenyadors gràfics no hi tenen res a dir ni veuen que se'ls hi està obrint un camp de treball nou i que poden participar en equips multidisciplinars
aportant-hi les seves competències específiques?